Відеоспостереження вдома: контроль та безпека будівлі

Сьогодні установка відеоспостереження стає стандартом у багатьох сферах. Моніторинг в офісі, на підприємстві або вдома — основа безпеки і контролю приміщення. Установка відеоспостереження, монтаж камер та іншого необхідного обладнання — це можливість підвищити комфорт домочадців і ефективно відлякати зловмисників. Крім того, установка систем моніторингу в компаніях дозволяє контролювати робочий процес. Що слід знати про сучасні системи відеоспостереження?

Які камери будуть оптимальними для домашнього спостереження

Однозначно відповісти на це питання неможливо. Як буде здійснюватися моніторинг будинку, залежить в першу чергу від певних потреб і бюджету. Багато фахівців заохочують клієнтів встановлювати бездротові IP-камери. Ці пристрої оснащені WI-FI, що дозволяє легко передавати дані в онлайн-системі. Зображення з цих камер можна легко переглядати з будь-якої точки світу.

Однак, як уже згадувалося вище, немає однозначної відповіді, яку домашню камеру спостереження вибрати. Варто пам’ятати, наприклад, що для використання всередині будівлі підійдуть одні камери, а зовні — зовсім інші. При виборі відповідних пристроїв для відеоспостереження також варто враховувати такі параметри камери, як:

  • Фокусна відстань;
  • Розподільна здатність;;
  • Тип живлення;
  • Формат стиснення даних.

Наскільки важливі різні функції? Фокусна відстань — це просто кут огляду камери. Це параметр, який багато в чому визначає, як буде виглядати записане зображення. Своєю чергою, розподільна здатність впливає на якість цих записів. У домашніх додатках без проблем працюватимуть пристрої з роздільною здатністю 1920х1080 або 1280х960. Замовник завжди може обрати камеру для запису в HD / Full HD якості. У чому важливість стиснення даних? Використання певних кодеків важливо для розміру файлів, що зберігаються. Інші фактори, які слід враховувати, включають тип процесору, розмір ОЗУ і діапазон перегляду.

Які камери обрати для зовнішнього спостереження?

Все залежить від форми, а також від корпусу і ряду інших чинників. Так чому ж купольна камера відрізняється від інших пристроїв? У чому переваги такої камери? Тут варто сказати кілька слів про це.

  • Циліндричні камери ідеально підходять для зовнішнього застосування. Вони стійкі до механічних пошкоджень і водночас забезпечують відносно хороші параметри запису. Їх конструкція, трохи нагадує геометричний циліндр, дозволяє легко приховати їх в конструкції будівлі. Така камера може бути доступна як в аналоговій, так і в WI-FI версії.
  • Компактні камери трохи нагадують куб. Зазвичай вони також мають додатковий кожух, що захищає від погодних умов. Їх прекрасно видно, тому стануть відмінним «опудалом» для потенційних любителів чужої власності.
  • Купольні камери — це обладнання, яке зазвичай встановлюється всередині будівель, хоча насправді їх можна використовувати і на відкритому повітрі — наприклад, в садовій альтанці.

Обираючи відповідний прилад для спостереження за своїм двором, варто пам’ятати, що він також буде записувати в нічний час. В таких умовах добре підійдуть камери, оснащені ІЧ-прожекторами. Оптимальним рішенням за вартістю і функціональності стане прожектор дальністю до 30 метрів.

 

Скільки коштує домашній моніторинг? Остаточна вартість всієї установки залежить від декількох факторів. Перший — це, звичайно, вибір правильного типу камери. Сама конструкція системи моніторингу також залежить від розміру контрольованої території. Тільки фахівці допоможуть обрати краще рішення для системи домашнього відеоспостереження.


Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *